"Ik geloof dat de CFO in potentie de Executive is die de meeste Waarde toevoegt in de Bestuurskamer"

Gert van den Burg Coach van CFO's en Business Controllers, ontwikkelaar High Impact CFO programma
Gert van den burg

Coach en mentor van CFO's en business controllers

Niets ten nadele van andere executives en hun bijdrage, maar denk je eens in wat er gebeurt in de bestuurskamer als de CFO zijn volle potentie gebruikt.

Dus niet alleen financiële vakkennis inbrengt. Maar ook nog kennis van de business en business modellen. Een bijdrage levert aan de strategieformulering en vóóral de realisatie daarvan. Richting geeft aan business transformatie en veranderprocessen. Zijn rug recht houdt als het moet en meedenkt en beweegt als het kan. Zich dus manifesteert als volwaardig Strategisch Business Partner.

Stel dat jij de CFO bent die alle competenties in huis heeft om dit allemaal waar te maken. Wat zou dat betekenen voor het succes van de organisatie? Voor de waardecreatie. Voor de verhoudingen in de bestuurskamer?

Onbenut potentieel

Helaas benutten veel CFO's een deel van hun potentieel niet. Ik geloof dat dit potentieel ontwikkelbaar is. Ik heb dat gezien bij de tientallen financials die ik de afgelopen jaren begeleidde.

Universiteiten richten zich vooral op (wetenschappelijke) kennisoverdracht. Andere opleidingsinstituten vullen dit aan met kortlopende trainingen om gespecialiseerde kennis en vaardigheden te verwerven.

Het probleem: er is te weinig individuele aandacht. Voor de zaken die jou belemmeren. Omdat jij anders in elkaar zit. Of voor jouw specifieke context, waarin je te maken hebt met een CEO, DGA of commissarissen die afwijken van wat in 'casestudies' wordt besproken.
En ook bekommert niemand er zich om dat je de net verworden kennis en vaardigheden vast houdt en blijvend toepast.

Dat is de reden dat ik CFO College ben gestart. Om financieel eindverantwoordelijk leiders te helpen om ontbrekende soft skills en competenties te ontwikkelen. Waardoor ze de stap naar Strategisch Business Partner écht maken.

Praktisch programma gericht op jouw ontwikkelpunten

In het door mij ontwikkelde High Impact CFO programma leg ik een ander accent. Ik zorg er voor dat je vaardigheden en kennis die je als CFO nodig hebt écht integreert in je dagelijks functioneren.

In het programma leer je hoe je anderen in de bestuurskamer meekrijgt, jouw positie in het directieteam verstevigt en de erkenning en waardering krijgt die je verdient.

Het is een praktisch programma. Gericht op jouw individuele ontwikkelpunten. Waarmee je in een kleine groep aan de slag gaat. Je leert nieuwe vaardigheden en bouwt precies aan die competenties (soft skills) die jou onderscheiden als de gewaardeerde Strategisch Business Partner. Waardoor je het verschil maakt in de bestuurskamer.

Door hier 12 maanden gericht mee aan de slag te gaan beklijft het en integreer je het in je doen en laten. Daarmee verhoog je jouw waarde als financial executive voor de organisatie en verbeter je ook jouw carrièreperspectief.

Wil je meer weten? Lees dan hier verder over het High Impact CFO programma.

Waarom met mij aan de slag als coach en mentor?

Met meer dan 30 jaar ervaring als adviseur, voorzitter van raden van toezicht en visitator ken ik de processen die zich afspelen in de bestuurskamer. Dat helpt om mij snel in te leven in jouw situatie.

Als bedrijfseconoom (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Register Controller (Vrije Universiteit Amsterdam) spreek ik de taal van financials.

Ook ben ik gecertificeerd als transpersoonlijk coach & counselor en volgde ik trainersopleidingen. Dat betekent dat ik ook ben gekwalificeerd om je professioneel te begeleiden in jouw ontwikkeling.

Als gecertificeerd MindSonar professional maak ik gebruik van een gevalideerd meetinstrument dat ik inzet voor ontwikkelassessments, leiderschaps- en teamontwikkeling.

MindSonar gaat ervan uit dat mensen verschillende denkstijlen hebben onder verschillende omstandigheden. Dus geen gekunsteld gedoe met persoonlijkheidtypen, maar wel 4000 combinaties van zogenaamde metaprogramma's die een genuanceerd beeld geven van je (denk)strategieën.

Met behulp van een CFO normprofiel breng ik precies in kaart waar je al goed in bent en waar (nog) ontwikkelkansen liggen. En kan ik je op maat aangeven wat je kunt veranderen om je te positioneren als High Impact CFO.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Lid VRC
MindSonar Seal
>
Chat openen
1
Chat via jouw favoriete medium
Hallo, kan ik je helpen?