Individuele coaching

Ready, set, CFO! Geef jouw leiderschap een boost met op maat gemaakte coaching die je helpt om effectiever te navigeren in de dynamiek van de bestuurskamer

In jouw rol heb je te maken met de belangen van verschillende partijen in de boardroom. Denk onder andere aan de CEO, de commissarissen, de bank en de belastingdienst. Deze partijen beïnvloeden en meekrijgen is een uitdaging voor jou.

Het zou ook kunnen dat je jezelf beschrijft als sterk in de inhoud, minder sterk in communicatie. Je bent direct in jouw communicatie. De boodschap komt soms hard aan bij de ander. Vroeg of laat krijg je dat dan als een boemerang terug.

Of je merkt dat je de afgelopen tijd de CFO-rol als meewerkend voorman hebt ingevuld. Dit omdat de CEO of DGA niet wilde investeren in uitbreiding van capaciteit binnen de finance-functie. Je voelde daarom de druk om zelf een aantal uitvoerende taken op je te nemen en kwam onvoldoende toe aan het invullen van de (strategische) business partner rol.

Dit zijn enkele voorbeelden waarin je op zoek bent naar een coach/mentor die je klankbord helpt omgaan met de uitdagingen waar je nu tegen aanloopt.

Tijdens de coaching wil je duidelijkheid krijgen over je eigen functioneren. Wat gaat er mis en wat kun je doen om (politiek) handiger te worden?
Hoe ga je om met verwachtingen van andere spelers in de bestuurskamer?
Hoe kun je effectiever worden in het beïnvloeden?
Hoe voorkom je dat je teveel in een conflictmijdende houding schiet en zorg je er voor dat je wel de zaken benoemt die belangrijk voor je zijn.

Mijn aanbod

Individuele coaching is altijd maatwerk. Het is daarom belangrijk eerst een verkennend gesprek met mij te voeren.

Afhankelijk van de uitkomsten daarvan doe ik je een aanbod. Een CFO-assessment en VIP-dag kunnen daar een onderdeel van uitmaken. 

Altijd onderdeel van het aanbod zijn coachingsgesprekken waarin we ingaan op jouw ontwikkelvragen. We nemen jouw voortgang door en je krijgt ideeën en feedback. Deze gesprekken fungeren als reflectiemoment. De ideeën die je daarin opdoet zet je om in acties. Ook bespreken we de acties die je in de voorgaande weken hebt opgepakt. We leggen jouw 'wins' vast evenals nieuw te ondernemen acties.

Voorafgaand aan de coachingsgesprekken vraag ik je in een digitale omgeving een aantal vragen te beantwoorden. Aan de hand daarvan kunnen we per sessie ons concentreren op de vraagstukken die het meest relevant zijn.

Omdat we 'kort op de bal' spelen en iedere keer focussen op 1 of 2 cruciale (actuele) zaken maak je snelle ontwikkelstappen.

Resultaten

Met de deelname aan de individuele coaching krijg je:

  • Antwoord op de vraagstukken waar je tegen aanloopt .
  • Inzicht in functionele en belemmerende patronen en wat je daar in kunt veranderen om effectiever te worden en je positie als CFO steviger neer te zetten.
  • Handvatten en vaardigheden om jouw rol als (strategisch) business partner vorm te geven om vervolgens daarmee effectiever te beïnvloeden en meer waarde te creëren voor jouw organisatie.

Waarom met mij aan de slag?

Met meer dan 30 jaar ervaring als adviseur, voorzitter van raden van toezicht en visitator ken ik de processen die zich afspelen in de bestuurskamer. Dat helpt om mij snel in te leven in jouw situatie. Tientallen CFO's hebben dat al ervaren.

Als bedrijfseconoom (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Register Controller (Vrije Universiteit Amsterdam) spreek ik de taal van financials.

Ook ben ik gecertificeerd als transpersoonlijk coach & counselor en volgde ik trainersopleidingen. Dat betekent dat ik ook ben gekwalificeerd om je professioneel te begeleiden in jouw ontwikkeling.

Gert van den Burg

Klaar?

Om Jouw Leiderschap een Boost te Geven

>
Chat openen
1
Chat via jouw favoriete medium
Hallo, kan ik je helpen?